Weekendkajaktur på Flensborg Fjord

Deltagere: Nana Winkler, Sara Eisenhart, Simon Hayman, Kirsten Dau, Jakob Hilmer og Eva Hansson.

Fredag aften mødtes vi alle i Sønderhav på nordsiden af Flensborg Fjord. På vejen ned til Sønderjylland havde det dryppet og vejrudsigten for weekenden var lidt blandet og egentlig havde jeg ret travlt derhjemme, men her stod vi i solskin og mild brise på strandbredden i Sønderhav med spritnye udlejningshavkajakker - hvor var det bare fedt at være afsted!

Turen var arrangeret sådan, at der kun skulle padles ganske kort fredag aften til Store Okseø, hvor der findes en primitiv campingplads. Næste dag vågnede vi alle i strålende solskin. Trangiaerne blev tændt og der blev lavet havregrød og kogt vand til te og kaffe til den store guldmedalje. Så skulle kajakkerne pakkes grundigt med alt i vandtætte poser og sække, for selvom lågerne til pakrummene var helt nye og sad rigtig godt, kommer der tit vand ind i pakrummene - specielt hvis én skulle tage sig en dukkert med kajak.

picture260.jpg

Flensborg Fjord har en udformning, som gør det muligt at krydse henover til den tyske side. Vi blev dog hurtigt enige om at det på grund af niveau og for lidt træning nok var bedst at blive på den danske side og holde sig i nærheden af kysten. Det var en dejlig dag og humøret var højt - lidt sol, lidt skyer og ikke for blæsende. For mit eget vedkommende var det et år siden jeg sidst sad i en kajak, så jeg var glad for at tempoet var sat så alle kunne følge med.

picture301.jpg

Sidst på eftermiddagen nåede vi Gråsten Nor, og så begyndte nogen at snakke om is og pause. Så vi 'parkerede' kajakkerne og gik ind i byen for at finde en is. Is blev det dog ikke til noget af, til gengæld fandt vi et vandhul, hvor man serverede den lokale bryg. Bartenderen fortalte, at det var ringridningsweekend, og det fik vores lokale sønderjyde i kajakgruppen til at lyse op i et stort smil. Det skulle vi da også hen og se på.

picture302.jpg

At sidde i en havkajak på vandet føles nærmest som om man er transformeret til en badeand, der ligger og bobber ovenpå bølgerne - det var i hvert fald sådan en af deltagerne beskrev følelsen af at sidde i sin havkajak. Om søndagen blæste det op, og vi havde kraftig modvind på vej ud af noret, og fik også prøvet at ro med bølgerne kommende ind skråt bagfra. Det gik nu fint for alle, og lidt efter lidt kom vi i læ, vinden stilnede også af og solen stod igen højt på himlen.

Nana havde aftalt med kajakudlejeren, at vi ville ringe midt på søndag eftermiddag og aftale, hvor vi skulle hentes. Det var vældig praktisk, så vi ikke skulle ro hele vejen tilbage til startpunktet, og så kunne vi få et lift med udlejeren tilbage til bilerne. Med en følelse af at være godt brugt og lidt vemod så jeg på kajakkerne, mens de blev læsset på bilen. Jeg kunne godt have brugt lidt flere dage på vandet, men det måtte blive en anden gang.

Skrevet af Eva Hansson .