Den hemmelige Nytårsaften

- en under-cover reportage fra 2 medlemmer af DSV

Den længe planlagte nytårsaften startede på Nyborg Station klokken 18, hvorfra vi spadserede mod øst gennem den lune, men disede aften. Hvor Storebæltsbroen møder Knudshoved satte vi os for at spise et medbragt nytårsmåltid, mens vi rekognoscerede området med kikkert og ventede på, at klokken skulle blive 20.00. Da tiden oprandt krøb vi op på motorvejen og gik i hastige skridt til Sprogø over lavbroen, uden at møde ret mange bilisters lyskegler, og mindre end en time senere stod vi solidt plantet i sumpene på den hemmelighedsfulde ø. Stille vandrede vi til Sprogøs vestligste punkt, hvor vi satte os under højbroen og anrettede et varmt måltid baseret på Knorr pulversuppe, mens vi fulgte uret i sin tikken mod 23.10. Ved dette nøje udregnede tidspunkt gik vi op ad jordvolden til det næste stykke motorvej som førte os mod den første af østbroens store pyloner.

Dette var et rent gudesyn. Vejen til himmerigs blændende port var pyntet med lysprikker og lysende hvide landevejsstreger. Selve porten var gjort af oplyst hvidt skinnende beton, som reflekterede projektørene mod det tågede himmelhvælv. Mens vi gennembrød lyskeglerne og den stormende kontrast mellem lys og mørke følte vi dyb ærefrygt over, at menneskeheden kan skabe så formidable bygningsværker, og især at man stadig i vor tid besidder evnen til at præsentere samme værker så pragtfuldt, som det her er gjort. Synd at det normalt bliver oplevet med 120 i timen.

På selve slaget skålede vi i årgangschampagne i glas, som heldigvis havde overlevet transporten og nød dertil et stykke kransekage siddende i dybeste andagt på autoværnet præcis ved midten af højbroen, midtvejs mellem de to pyloner.

Vi stod deroppe et kvarters tid, hvor vi havde broen helt for os selv, lige bortset fra en bilist, der havde fået den fremragende idé at stoppe sin bil samme sted og sammen med os skue ud over Korsør bys illumination anno Domino 2000. Derefter gik vi mod Korsør så hurtigt vi kunne og krøb ned fra broen ved Revet, som ligger et par km fra Korsør Station. En time senere var vi hjemme i borgerkrigshærgede København en storslået oplevelse rigere.

Vi gik som de sidste ud gennem den kolossale reflekterende betonport for 1999, og som de første gennem den helt identiske port for år 2000. Findes der mon nogen mere symbolsk måde at skifte dekade, centurium og millenium på?

Forfatterens navn er redaktionen bekendt