Mængderne er forskellig fra person til person. Hvad man kan tage med afhænger af hvor meget man har lyst til at bære på, om det er sommer eller vinter, og hvor længe man skal være afsted. Nogle madvarer har det ikke godt i frostvejr, nogle er for tunge i forhold til energiindholdet og andre kan ikke holde sig længe. Tænk på hvordan vejret bliver på turen - om efteråret er der flere ting der kan holde sig end om sommeren.
Nedenfor gives en række forslag til hvad der kan indgå i dagens forskellige måltider.
Morgenmad
- Havregryn
- Mysli
- Sukker
- Kanel
- Mælkepulver
- Rosiner
- Tørret frugt
- Nødder
- Vanillepulver
Typisk spiser folk mellem 90 og 100 gram havregryn til morgenmad på en weekendtur - nogle dog mere.
Frokost
- Rugbrød
- Loganbrød
- Vørterkake
- Knækbrød
- Spegepølse
- Makrel i tomat
- Torskerogn
- Skinke
- Hårdkogte æg
- Ost (tør ost holder sig bedst, fx Gouda)
- Figenpålæg
- Tun (fås enten på dåse eller i "pose")
- Remoulade
- Mayonnaise
- Honning
- Stegte løg
- Agurker
- Tomater
Som tommelfingerregel kan man regne med 3 cm rugbrød pr. person på en weekendtur.
Aftensmad
Se også forslag til opskrifter i menuen til venstre.
- Pasta
- Ris
- Kartoffelmos
- Friske grøntsager
- Tørrede grøntsager
- Frysetørrede retter
- Tun i dåse
- Bacon
- Tørret kød
- Krydderier
Snacks
- Chokolade
- Rosiner
- Nødder, mandler, jordnødder
- Tørrede abrikoser o.l.
- Bolcher, lakridser, slik
Varme drikke
- Nescafé
- Tebreve
- Kakaopulver
- Suppeblandinger
- Drikkebouillon