Her er Kims opskrift på middagsretten, som nok skal spises i starten af turen:
200 g svinemørbrad pr. person
120 g ris pr. person
Puvler-sauce efter smag og behag
Smør eller olie til at stege i
Barbecue-krydderi
Salt til risene
Evt. smør og pulvermælk til saucen. Læs på pakken!
Mørbraden kan fryses eller bestilles vacuumpakket hos slagteren. Det forlænger
holdbarheden.
Fyr op under et passende antal Trangiaer eller benzinbrændere. Pas på med
brænderne, de afleverer ca. lige så meget effekt som den store kogeplade
derhjemme, men på et langt mindre areal. Kombineret med tynde gryder giver det
optimale betingelser for at brænde maden seriøst på.
Risene sættes over. Erfaringsmæssigt skal man bruge lidt mere vand end angivet
på pakken, ellers bliver de øverste ris noget hårde.
Mørbraden skæres i skiver á ca. 1 cm og steges. Vær omhyggelig med hygiejnen!
Råt kød kan indeholde farlige bakterier, og det har du ikke taget nok
toiletpapir med til at kunne klare. Vask gryder og skærebrætter omhyggeligt med
varmt vand og sæbe bagefter, og brug forskellige gafler til at tage det rå og
det færdige kød. Stykkerne krydres og steges på panden ved høj varme. Når den
klare kødsaft siver ud, er stykkerne klar.
Mens kødet steger laves saucen. Vælg en sauce hvor der kun skal tilsættes vand,
eller tag smør og evt. mælkepulver med. Lav saucen tynd - den bliver hurtigt
kølet af, og så får den konsistens som havregrød hvis den er for tyk fra
starten.
Marts 2003