Hvorfor spise det tørt og gammelt, når man kan få det varmt og friskt? Det er
nemt at tage brød med hjemmefra, men det holder ikke særlig længe og bliver
hurtigt tørt og fladmast i rygsækken. Med denne opskrift er det lettere: tilsæt
vand, rør rundt og steg brødet på dit Trangia.
Ingredienser
-
4 dl. mel
-
1 spsk. bagepulver
-
lidt salt
-
1 tsk. timian
-
1½ dl. vand
-
2 spsk. olie
Bland de tørre ingredienser hjemmefra i en pose. Så kan du tilsætte vand og olie
når brødet skal bages og ælte dejen direkte i posen. Åbn posen, tryk dejen på
plads i panden med fugtige hænder, så fingrene og dej ikke klistrer sammen, og
tænd Trangiaet. Brødet er klar, når det er blevet brunt på begge sider.
Velbekomme!
Tip fra Nicolai Schipper Jespersen: Resultatet bliver bedst, hvis
spareringen på brænderen er ca. halvt åben.
Opskriften er fundet i SAS' blad "Scanorama" men stammer fra den svenske bog
"Bortom Frystorkat", forlaget DN, Stockholm 1998.
Skrevet af
Erik Cederstrand
September 2001