Loganbrød er godt at have med på tur, da det indeholder mange kalorier. Det er
godt som nødproviant og på længere ture, da det har en lang holdbarhed. Der er
flere opskrifter på loganbrød - her er en af dem:
500 g fuldkornsmel
300 g alm. hvedemel
120 g soyamel
130 g kokosmel
200 g fuldkornsrugmel
2 tsk. salt
100 g tørrede hakkede abrikoser
100 g hakkede nødder
100 g rosiner
Alt dette blandes.
Følgende varmes sammen og hældes i:
150 g margarine
100 g honning
125 g druesukker
5 dl mælk (evt lidt mere)
Dejen røres godt sammen og bredes ud i et ca. 2 cm tykt lag på en smurt
bradepande. Brødet skæres i 6 x 3 stykker inden det bages (det er umuligt
bagefter). Brødet bages i ca. 1 time ved 180 grader C.
Denne portion giver 18 stykker á ca. 125 g (svinder 10 - 12% ved bagning), som
rækker til 8 - 10 måltider - normalt kan man i gennemsnit spise ca. 250 g
loganbrød pr. måltid.
Husk at tørre brødet godt (helst i flere dage) inden det pakkes i poser, da det
ellers kan mugne.
Maj 2001